Xbrl software gebruiken

December19

In deze artikel gaan we uitleggen wat xbrl is en waarvoor xbrl software word gebruikt. We gaan ook vertellen wie het gebruikt en waarom ze het gebruiken.

We beginnen met een simpele uitleg van wat xbrl software. Xbrl zelf is een taal dat door computers gebruikt. Het is dus computercode zoals html. Met deze code kunnen bedrijven xbrl software maken. Deze code is ontwikkeld voor het delen van financiƫle rapporten. Met doel om het aanleveren van de rapporten met xbrl software makkelijker te maken.

xbrl-softwareBedrijven moeten vaak rapporten aanleveren over hun omzet, winst en verlies. Accountants moeten gaan controleren of het klopt hiervoor hebben ze informatie nodig. Dit is een moeizaam proces omdat de accountant veel informatie nodig heeft. Iedere keer moeten ze contact met het bedrijf opnemen en op reactie wachten. Daarna moeten ze weer op de benodigde stukken wachten. Dit neemt natuurlijk veel tijd in beslag en dit moet xbrl software voorkomen.

Met xbrl software kunnen rapporten compleet aangeleverd worden en zo dus veel tijd besparen. Dit is dan ook de reden dat steeds meer bedrijven gebruik maken van xbrl software. Het bespaart hun gewoon veel tijd en dus ook geld. Wanneer de werknemers zich met andere dingen bezig kunnen houden is het alleen maar beter voor het bedrijf.


Posted December 19, 2016 by admin in category Software

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>